lördag 1 juli 2017

Görse källa vid Brunnby

Ute i en åker, inte långt från Brunnby vid Kullaberg, går en liten grusväg som slutar vid en liten korsvirkesgård. Då har man kört för långt. ”Håll utkik på ett litet vattenhål…”, står det i boken Gåtfulla Skåne. Det var inte lätt att hitta, dolt av sly och nällor som det var. Längre in i skogskanten står en 20 år gammal missfärgad skylt från Länsstyrelsen - delvis dold bakom sly och ogräs. Vi fick gå över en glatt och knirkande liten bro innan vi kom fram till Görse Källa. Även denna var delvis överväxt med sly och ogräs. Bänken var mossig och inbjöd inte till en filosoferande sittning. Synd att man inte kan hålla de skånska potentiella turistattraktionerna öppna, ogräsfria och mera tilltalande.
”Den dolda platsen är ett eget litet uni­versum. Tiden står stilla i det gröna rummet och med lite fantasi kan du nästan se älvorna bada i karet. Vattnet som porlar tycks liv­givande och stämningen är sagolik.” ur Gåtfulla Skåne
Vattenhålet







1 kommentar:

  1. Håller med om att det borde hållas efter bättre, en riktig liten oas i jordbrukslandskapet med flera mycket gamla ekar och alar.

    SvaraRadera